Pamina en niks anders

In 2019 viert het Fluitenkwartet Pamina, een kamermuziekgroep bestaande uit 4 professionele fluitisten, haar 20 jaar bestaan.

In deze 20 jaar heeft Pamina talloze concerten gegeven in binnen- en buitenland, speciaal voor het ensemble geschreven werken uitgevoerd en muziektheaterproducties gecreëerd.

Christine Achten, Joke Jodts, Leen Indigne en Daniëlla Leleu willen hun jubileum vieren met een nieuwe muziektheaterproductie waarin ze de naam van hun kwartet ‘Pamina’ als uitgangspunt nemen.

Het vrouwelijk personage uit ‘de Toverfluit’ van Wolfgang Amadeus Mozart groeit in het operalibretto uit tot een rijpe vrouw en bereikt met vallen en opstaan een eigen evenwicht tegenover haar dominante moeder. Een thema van alle tijden.

 

Schrijver en toneelauteur Erik Vlaminck, recentelijk nog in de belangstelling met zijn nieuwste roman “De Zwarte Brug” en de theaterproductie “De Wattman”, heeft hiervoor de theatertekst geschreven.

“Pamina en niks anders” is een eigentijds verhaal over een moeder-dochter relatie, een relatie die onder druk staat omdat de dochter haar eigen weg gaat, een relatie waarin zowel liefde als verwijten naar boven komen, een relatie waarin antwoorden gezocht worden op vele ongestelde vragen, een relatie waarin geheimen veel te lang gekoesterd werden, kortom een relatie van alle tijden onder gewone mensen zoals u en ik. Diepgang en humor versterken mekaar en raken de toehoorders in hun diepste wezen.

 

Actrice Karen De Visscher neemt de dubbele moeder- en dochterrol voor haar rekening, onder de regie van de ervaren actrice, docente en theaterregisseur Rita Wouters.

 

Fluitenkwartet Pamina heeft de muziek uit de Toverfluit van Mozart bewerkt voor deze productie. Ook componist Boudewijn Cox kroop in zijn pen. De muziek ondersteunt de verhaallijn in al haar facetten. Door de gevarieerde sfeerschepping en het uitgebreide instrumentarium worden de emoties van de toehoorders subtiel bespeeld. Ook het vocale komt hierbij aan bod. Zoals in al haar concerten verrast Pamina de aanwezigen met de mogelijkheden van een fluitenkwartet.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat het resultaat van de intense samenwerking tussen auteur, acteur, regisseur en musici u en uw publiek gedurende de 1 uur en 30 minuten durende opvoering zal boeien.

CV Erik Vlaminck

CV Karen De Visscher

CV Rita Wouters

CV Pamina

Management & booking

Patrick Staes

e-mail: pat.staes@skynet.be

+32 477 21 18 54

© 2018 by Pamina. All rights reserved.