top of page

Biografie

Christine_edited_edited.jpg

Christine Achten fluit, altfluit, piccolo 

 

Ze is musicologe en studeerde af aan de Katholieke universiteit te Leuven met een proefschrift over hedendaagse Belgische muziek. Daarna behaalde ze een diploma fluit en kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel.

In 2000 werd ze ‘meester in de muziek’ met de grootste onderscheiding aan het Lemmensinstituut te Leuven.

Ze was een begeesterde lerares fluit, instrumentaal ensemble, samenspel en muziekgeschiedenis aan de Gemeentelijke academie voor muziek en woord De Vonk te Oud-Heverlee.

Christine is fluitiste van 'het Brabants Volksorkest' en stond zo op vele podia in binnen- en buitenland. 
Ze speelt fijfer bij 'Trommelfluit', een ensemble van traditionele muziek op fijfers en trommen.

Voorts verleent ze regelmatig haar medewerking aan verscheidene losse producties.

Naast fluit speelt ze ook fagot, hakkebord en accordeon, voornamelijk in folk-ensembles.

Christine

Daniëlla Leleu fluit, altfluit en piccolo

 

Studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel, waar ze het Hoger Diploma dwarsfluit en kamermuziek behaalde en een eerste prijs geschreven harmonie.

In 2005 werd ze meester in de muziek met de grootste onderscheiding aan het departement Muziek van de Hogeschool te Antwerpen.

Ze is lerares fluit aan de muziekacademie te Dilbeek en gaf reeds diverse masterclasses voor jonge professionals.

Daniëlla werd een doorwinterd orkestmuzikant als fluitiste bij het Nieuw Belgisch Kamerorkest, bij "I Fiamminghi", als freelance in de VLOS en op regelmatige basis in het operaorkest van de muntschouwburg.


Ook op gebied van kamermuziek heeft ze reeds heel wat ervaring opgedaan.
In "Cordeaulos" (met gitarist Eddy Peremans), in duo fluit-harp (met Martha Szabo), in fluitenduo (met echtgenoot Frank Hendrickx: samen realiseerden ze de cd "20th-century flute music") en in het gelauwerde "I Solisti del Vento" (blazersdixtuor).

Momenteel is ze ook te horen in het trio "TroisElles" samen met klarinettiste Lien Van Steendam en gitariste Sofie Van De Velde en in het Lierse orkest "La Passione".

Daniëlla
Daniella_edited.jpg
Jo
Jo_edited.jpg

Jo Jodts fluit, basfluit en zang

 

Ze behaalde het diploma van notenleer, dwarsfluit en kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel. Daarna volgde ze haar zangopleiding bij mevr. Lucienne Van Deyck en vervolmaakt zich bij Bart De Kegel.

Ze zong bij het vocaal ensemble Ex Tempore o.l.v. Florian Heyerick.

Ook deed ze verschillende producties in binnen- en buitenland met La Petite Bande o.l.v. Sigiswald Kuijken en met Musica antiqua Koln o.l.v. Reinhard Goebel. Ze verleende tevens haar medewerking aan cd-opnamen met deze ensembles.

Ze geeft fluitles aan het stedelijk conservatorium van Leuven en aan de stedelijke muziekacademie van Beringen.  

Leen
Leen_edited.jpg

Leen Indigne fluit, altfluit, basfluit en piccolo

 

Behaalde het hoger diploma fluit en kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel en studeerde er daarna bij Frank Hendrickx.

 

Zij was tweemaal laureate van het Nederlands Fluitconcours te Leiden en van de Pro Civitatewedstrijd (Dexia - Classics) in de disciplines fluit en kamermuziek. Op uitnodiging van Dexia - Classics had ze de eer deel te nemen aan het internationale laureatenconcert in het Auditorio National de Mùsica te Madrid.

 

Zij volgde meestercursussen bij Gaby Van Riet, Emiel Biessen, Susan Milan en Trevor Wye.

 

Voor het Festival van Vlaanderen verzorgde zij concerten met Yves Storms en vertolkte zij de suite in b voor fluit en strijkers van J.S.Bach.

 

Als freelance fluitiste concerteerde zij met het Ensemble Walter Boeykens, Prima la musica en I Fiamminghi.

 

Leen is bestuurder van Lemca Musical Instruments en lerares dwarsfluit aan de academie voor muziek, woord en dans te Londerzeel.

Management & booking

Patrick Staes

e-mail: pat.staes@skynet.be

+32 477 21 18 54

© 2018 by Pamina. All rights reserved.

bottom of page