top of page

Biografie

Pamina

Vier fluitspelende dames die elkaar leerden kennen als studiegenoten en nadien als vriendinnen aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel. Ze vonden elkaar terug in de kamermuziek.

Fluitenkwartet Pamina bestaat nu een 20-tal jaren. Samen zijn ze voortdurend op zoek naar een boeiende klankkleur binnen het ensemble. Ze bespelen hiervoor diverse fluiten zoals alt-, bas- en piccolo. Ze leggen zich vooral toe op originele composities voor fluit.

Hun repertoire gaat van renaissance en barok tot klassieke en romantische fluitenkwartetten, 20ste eeuwse muziek en eigen transcripties. Belgische componisten hebben een streepje voor.

 

Het viertal houdt van verrassingen en brengt telkens een gevarieerd programma. Ieder jaar spreekt Pamina een componist aan om voor het ensemble een nieuw werk te schrijven. Summer scenes van Hans Aerts, Tivoli van Maarten Van Ingelgem, Balkan music van Angel Dobrev, Fanfaflut en Klezmorim van Roger Derongé , Combination van Lieselotte Crols  en Glacier Cave van Steven De Baecke werden aan Pamina opgedragen.

 

Het kwartet concerteerde reeds her en der: Klara in het Paleis, Het Festival van Vlaanderen, Vijfsterrenreeks te Herent. Ook waren zij 'ensemble in residence' bij DEXIA.
Telkens opnieuw overtuigden zij een ruim publiek van de rijkdom van een fluitenkwartet.

Volledige biografie:

Christine Achten
Daniëlla
Leleu
Jo
Jodts
Leen
Indigne

Management & booking

Patrick Staes

e-mail: pat.staes@skynet.be

+32 477 21 18 54

© 2018 by Pamina. All rights reserved.

bottom of page